Aile (Boşanma) Hukuku
Toplum nazarında boşanma hukuku olarak bilinen alanın esas adı hukuk terminolojisinde Aile Hukuku olarak geçmektedir. Yasal olarak evli olan çiftlerin boşanmak amacıyla Aile Mahkemeleri’ne başvurmaları sonrasında Boşanma kurumu devreye girer. Türk Medeni Kanunu’nun boşanma ile ilgili şartlarını sağlayan çiftler boşanma kararı ile ayrılabilmektedir. Fakat belirtilmelidir ki boşanma Türk Medeni Kanunu’nda Aile Hukuku’na ilişkin ayrılan sadece bir bölümdür Boşanma dışında nafaka, velayet, evlat edinme gibi çok farklı ve evlilik birliği devam ederken de talep edilebilecek pek çok hukuk durum da mevcuttur.
Boşanma Avukatı
Evli çiftler Türk Medeni Kanunu’nda yer alan şartları sağladıkları takdirde Anlaşmalı ya da Çekişmeli olarak adlandırılan boşanma davalarından birini açarak boşanma taleplerini mahkemeye iletirler. Boşanma avukatı, boşanmak isteyen çiftlerin talepleri ve mevcut hakları doğrultusunda bir değerlendirme yaparak en uygun çözümü sunar. Yine çiftlerin boşanma dışında talep ettikleri nafaka, velayet, evlat edinme ya da mal paylaşımı gibi istekleri de bazı durumlarda boşanma davası ile birlikte talep edilebilir. Boşanma avukatı tüm bu süreci profesyonelce yürüterek müvekkillerinin istekleri doğrultusunda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.
İzmir Boşanma Avukatı
İzmir, büyük bir metropol olmasının getirdiği çeşitli dava türleri bakımından zengin bir kenttir. İzmir boşanma avukatı da anlaşmalı boşanma şartlarını taşıyan eşlerin boşanma davasını başından sonuna kadar profesyonelce yürütmektedir. En az 1 yıl evli kalmış çiftler, ortak hazırlanmış bir Anlaşmalı Boşanma Protokolü ile boşanma davası açabilmektedir. İlgili protokolde nafaka, velayet ya da mal paylaşımına ilişkin maddeler yer alabilir. Anlaşmalı boşanma şartlarını sağlamayan ve Anlaşmalı Boşanma Protokolü oluşturamayan çiftler ise Çekişmeli Boşanma Şartlarından birine ya da birkaçına dayanarak dava açabilir. Bu kapsamda geniş bir hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti verilmektedir.